28 Mayıs 2012 Pazartesi

Denizler Kitabevi


İstiklal’den Şişhane’ye doğru ilerlerken Terkos Pasajı’nın tam karşısında Denizler Kitabevi’ni görüyorsunuz.

Dış görünüşüyle bile sizi büyüleyebilecek bir yer. Cadde kalabalığından, içeriye adımınızı attığınız anda bir anda içiniz huzurla doluyor. Zamanda yolculuk yapmışsınız da başka bir boyuta gitmişsiniz gibi bir his kaplıyor içinizi.

Sahibi kaptan olan Turgay Erol. Denizlerle ilgili kitapların satıldığı bu eşsiz mekanın yaratıcısı. Hem kendi bastığı kitapları, hem de eski, yeni, yabancı bütün denizcilik kitaplarını burada bulabilirsiniz. Sadece kitap değil, haritalar, hediyelik eşyalar ve çok özel koleksiyonlar var. Ellerinde ki bazı parçalar o kadar değerli ki, dokunmak bile sizi bambaşka alemlere sürükleyebilir.

Beni benden alan parçaları ise haritalar. İşin en masalsı tarafı burası bence. Eski ucu yırtık, sarı kağıtta bir harita düşünün ve haritaya baktıkça hayal alemlerinde gezin de gezin. Ben genelde hazine avına çıkan, iyi kalpli korsan olduğumu hayal ediyorum.

Çok eski olmasa da, Beyoğlu’na çok yakışan buram buram tarih, deniz, yosun ve kitap kokan, bibliyoman tapınağı, koleksiyoncuların mabedi olan bu yere hiçbir şey almasanız da mutlaka bir gün uğrayın.

PS: Bibliyoman: hastalık derecesinde kitap düşkünü olan.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder