7 Mayıs 2012 Pazartesi

Harlem Globetrotters


   Cumartesi günü bir öğleden sonra aktivitesi olarak Kem'in bir ay önceden aldığı ve salona girdiğimizde boşu boşuna erkenden aldığını anladığı ( salon %60 doluydu ) Harlem Globetrotters’ı izlemeye gittik. “O ne  ki” derseniz, o biiiirrr basketbol gösteri takımı. Valla eleştirileri de okudum haklarında ki, ama ben kendi adıma pek bir eğlendim. Zamanında yurdum insanının basketbolu sevme sebeplerinden biri olduklarını düşündükçe de iyi ki gitmişim dedim. hatırlayınız: vaktiyle NBA maçlarında aralarda çıkmışlıkları vardır.

   Gitmeden önce aklımda ki sorulardan birisi  "gösteriyi herkes bir şekilde yapar ama oyunları nasıl acaba ?" ydı, ama 4'lü atışlarda gördüm ki adamlar profesyonelmiş. Hatta bir zamanlar haklarında çıkan bir şehir efsanesinde “bunlar önceden NBA’de oyuncuymuş, atılınca toplanıp, aç kalmayalım bari, e o zaman ne yapalım bi gösteri grubu kuralım demişler “ olayına neredeyse inanabilirdim. Ama tabi o yıllaaar yıllaaar önceydi. Kadro 100 kere yenilenmiştir. Yani hala efsaneye inanabilirim.

   Basketbolu seven ve iyi oynayan bir erkek olsam kesinlikle aralarında olmak isterdim ama karşı takımda olmayı hiiiç mi hiç istemezdim. Biri sorsa “ne iş yapıyorsun” dese, ne cevap vereceksin “işte ben de basketçiyim, Harlem’in rakip takımıyım, onlar gösteri yapıyor, bizimle dalga geçiyor, şortumu indiriyor, herkes bana gülüyor, biz de atış falan yapıyoruz” mu? Karşı takımın işi zor.

   Bir daha gider miyim?, eğlenmeme rağmen bir dahaki gidişim çoluk çocuğa karışınca olur artık. İkinci kez izlemek sıkıcı olabilir.

PS:  Ülker Sports Arena  gerçekten çok güzel olmuş. Bir GS’lı olarak yiğidi öldürürüm ama hakkını yemem. Öyle de prensipli bir insanım. FB li bazı arkadaşların salona gittiğimi duyduklarında bana “etrafında tur atsaydın, hacı olsaydın oraya gitmişken” gibi yaptıkları gereksiz esprilere de buradan, yüzümdeki acı gülümsemeyle susarak cevap veriyorum. 

1 yorum:

  1. sizin salonunuz yok mu cicim :)salon cidden cok ıyı o tepedeki 6gen skorbord da nba kullanılanlardan amerıkadan geldı o salonun yapımı şu acıdan da guzel oldu abdı ıpekçi ve sinan erdem salonları avrupa yakasında asya yakasında da boyle bır salonun olması cok guzel hersey avrupa tarafında istanbulun asya tarafı üvey çoçuk resmen!!

    YanıtlaSil