2 Mayıs 2012 Çarşamba

Terkos Pasajı


Hep önünden geçerken şöyle bir başımı çevirip bakarak, yoluma devam ettiğim ve Pazar günü özellikle yaptığımız Terkos Pasajı gezi turunda ne büyük hata yaptığımı, yıllardır ne kaçırdığımı anladığım, sokağa girer girmez rengarenk elbiseleri, tshirtleri, etekleri, gömlekleri ve daha nicelerini gördüğümde başımı vuracak bir taş aradığım ucuzluğuyla başımı döndüren büyülü mekan.

Her şeyden önce sürprizlerle dolu, bir sürü ünlü markanın Türkiye ye hiç gelmeyen modellerini, umduğunuzdan çok daha ucuza buluyorsunuz. Mesela 5 TL ye evinizi tshirtlerle doldurabilir, 20 TL ye 20 çeşit elbise alabilir, 10 TL ye tayt üstü olsun, şort üstü olsun artık siz karar verin ona da, şahane gömleklere sahip olabilirsiniz.Ama can alıcı asıl nokta ucuza bulmak değil, aldığınız bir şeyi bir sezon boyunca sizin dışınızda bi 150 kişide daha görmemek, en önemlisi kimse o modeli bilmediği için seneye de giyebilme özgürlüğünüz. Bir diğer can alıcı nokta ise pazarcıların modayı yakından takip ediyor oluşları. Aynı olaya Beşiktaş Pazarında da şahit olmuştum. Hepsi birer fashion republic kendi çapında.

Her güzel ve çekici olayda olduğu gibi Terkos’da alışveriş yapmanın da püf noktaları var.

1-      Almayı düşündüğünüz ürünü iyice inceleyin, defosu nerede bulun, oralarda bi yerlerde küçük bir dikiş hatası veya ufacık bir delik olacak.

2-      Kalabalığın sizi daraltmasına asla izin vermeyin. Unutmayın ki sizler aynı dava için oradasınız. Bir nevi sizi iteleyen, orada sizin kader ortağınız, yoldaşınız.

3-      Kalabalıktan faydalanıp çantanıza göz diken hainler olabilir, cüzdanınıza telefonunuza sahip çıkın.

4-      İlk tezgahta gördüklerinizi beğenmezseniz, dönüp gitmeyin tam tersine ilerleyin. İlerledikçe şaşıracaksınız.

5-      Ve son olarak : aramaya inanın.

3 yorum: