6 Ocak 2013 Pazar

Bir Ruhsal Şifa Yöntemi Olarak Bruno Gröning Öğretisi

Pazar günü yapacak pek bir şeyim olmayınca, annemle ve arkadaşıyla birlikte Nişantaşı’nda  “ruhsal yoldan şifa” belgeselinin verildiği bir öğretiye katıldım. Ruhsal şifanın geliş yolunu öğreten ise Bruno Gröning. Kendisi anlatmıyor. Ölümünden sonra yapılan bu belgeselde 50’den fazla şifa bulan insanın yaşadıklarını dinliyorsun, bir de Bruno’nun hayatını. Hayatı boyunca yaşadığı iyi kötü bütün evreleri izliyorsun. İnsanların bireysel olarak nasıl şifa bulabileceklerini, hastalıklarından, depresyondan veya bağımlılıklarından (sigara, alkol, uyuşturucu vb) nasıl kurtulabileceklerini belgeseli izlerken de az çok anlıyorsun.
 Biraz Bruno’dan bahsedeyim sana. 1906 ve 1959 yılları arasında Almanya’da yaşamış. Yaşadığı yıllar boyunca da mucizevi bir şekilde herkesi iyileştirmiş. Dokunduğu körler görmeye başlamış, “yürü” dediği yürüyemeyen felçli insanlar yürümeye başlamışlar ve daha bunlara benzeyen pek çok olağanüstü olay olmuş. İlginç olan, dokunduktan ve ya “artık iyisin” dedikten saniyeler sonra, görmeye, yürümeye, koşmaya başlamaları. Bak dakika bile demiyorum, saniyeler içinde oluyormuş bütün bunlar. Bruno’nun, bu özel yeteneğini ailesi, Bruno henüz çocukken ninesini iyileştirdiğinde fark etmiş. Boynunda oluşan bir şişlikle yaşayan adam, (ki bu şişlik, enerji birikiminin bir sonucuymuş) çocukluğundan ölene kadar herkese şifa vermeye çalışmış, hem de hiç para almadan. Para alırsa bu yeteneğinin kendisinden geri alınacağını düşünmüş. Kendisine inanan herkese ise “ben bir şey yapmıyorum, her şeyi Tanrı yapıyor, O’na teşekkür edin, ben sadece aracıyım” diyerek cevap vermiş.
Bruno öldükten sonra ise, O’nun öğretileriyle insanların hala şifa bulduğunu gören yakın arkadaşları, bunu yaymaya ve daha çok insanın faydalanması için paylaşmaya karar vermişler ve gönüllülerden oluşan bir dernek kurmuşlar. O dernek Almanya’dan İstanbullara kadar gelmiş. İstanbul’da Şaşkınbakkal, Taksim ve Nişantaşı’nda isteyenlere belgeseli izletiyorlar ve daha sonrasında konu ilgini çekerse, şifa öğretilerine katılabiliyorsun. Asıl bombayı şimdi patlatıyorum, bunun için herhangi bir ödeme yapman gerekmiyor çünkü gelen herkes gönüllü. İstersen bağış yapabilirsin, paran yoksa onu da yapmazsın. Ben bunu duyduğumda, tepkim “ nasıl yani, gönüllü yapıyorlarmış, öylemi, allah allaaah, niye ki ” olmuştu ama gidip gördüm. İşin içinde herhangi bir dalavera olduğunu düşünmüyorum. Bruno’nun belgeselinde de zaten, bu işi para için yapmamak birinci sırada. Gönüllü olarak, böyle bir öğretiyi yaymaya çalışan ve insanlara yardımcı olmaya çalışan insanlar olduğunu bilmek çok güzel. Mutlu oldum bende bunu düşününce kendi kendime.  
 Senin hiçbir hastalığın olmasa bile, yakınlarında olan, hasta birileri varsa önermeni tavsiye ederim. İşe yarayıp yaramadığını bilmiyorum, bunu deneyebileceğim bir hastalığımda yok çok şükür ama bir kişide bile işe yarasa, o bir kişinin hayatı değişir.
“Açıklayamayacağımız çok şey vardır ama yapamayacağımız hiçbir şey yoktur” Bruno Gröning
Ulaşabileceğin ve sorularına cevap alabileceğin mail adresi : erhan.zehra@gmail.com

3 yorum:

  1. Ilginc, herkesin kisisel olarak kendini ifade etme yolu var. Bizim ufurukculerin sorunu da bu olsa gerek. Insanlik icin bir proje icin mesafe ve zamani kafalarina takmamislar. Guzel yurdumuza kadar gelmisler ne guzel. Bizimkiler oturduklari yerde neden saklanirlar acep? Hayir belki yapacaklar ama yalani ifsa etmek istemiyor olabilirler mi? Bilemedim herkese acil sifalar...

    YanıtlaSil
  2. Ben BRUNO GRÖNİNGE sonuna kadar inananlardanım hiçbir ücret almadan sevgiyle yapılabilecek çok şey var.Sevmeyi bilmek gerek önce çıkarsız yalansız dolansız saf bir sevgi olmalı bu herşeyi kucaklamalı.İnsan OLMALI gerçek insan.Yaratık değil.O sevgi dolu müthiş insanı buraya yazmanız güzel olmuş içinizden geldiği gibi yalın ve sade.ADIM BÜLENT ERNAYIR

    YanıtlaSil