29 Mart 2012 Perşembe

İstanbul Film Festivali Başlıyoooooorrrrr !!!

     15 Gün boyunca birçok semtte 200' den fazla filmle  İstanbul Film Festivali şölen gibi geçecek. Bu festival ( bilmeyenler için belirteyim hemen ) Akbank ve İKSV ortak yapımı. 31 Mart ve 15 nisan arasında olacak unutmayın.

    Festivalde dünya prömiyerlerini yapan yepyeni filmler de var, unutulmayan klasiklerde, usta yönetmenlerin başyapıtları da, dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmlerde var.

   Bu seneki sinema onur ödülleri Ali Özgentürk'e, Ayşen Gruda' ya, Halit Akçatepe' ye ve eleştirmen Sevin Okyay'a verilecekmiş. Festivalde Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe' nin beraber oynadıkları " süt kardeşler " de var. ( sinemada izlemek için sabırsızlanıyorum.)

    İKSV bu sene 40 ıncı yılını kutladığı için 1973' den itibaren her on yıldan seçilmiş beş film de izleyebileceğiz. ( İşte bu benim bayıldığım olay oldu ) İki müzisyenin ( Liza Minelli ve Robert De Niro onlar ) ve bir caz filmi olan New York New York bu filmlerden bir tanesi. Rock filmi isterseniz o da var, Alan Parker' ın Pink Floyd' un müziklerinden ve sözlerinden esinlenerek çektiği " The Wall " var.
Ben bu iki filme, hatta Süt Kardeşler' i de ilave ediyorum üç filme kesin gidicem, bir de gitmek istediklerim var tabi. Onlar da:
- 24 Saat Parti İnsanları
- Tess of the d' Urbervilles ( günümüz Hindistanına uyarlanmış )
- Albert Nobbs ( Erkek kılığına girerek iş arayan bir kadının hikayesi )
- W.E. ( Madonna' nın ikinci yönetmenlik deneyimi )
- Chicken With Plumps ( İran efsanelerini masal tadında anlatan bir film )

    Bunlar en çok gitmek istediklerim. E gönül istiyor 200 üne de gideyim ama ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder