13 Mart 2012 Salı

Kimmiş Bu Joel Osteen

      Geçenlerde ilk olarak Mehmet Öz' ün programında gördüğüm, araştırim bakim bi bu adam neler yapıyormuş dediğim, araştırdıkça da yok artık, daha neler dediğim teksaslı, yakışıklı, iyi giyimli, uzun boylu, çekici papaz. Bi konuda eminim, vaazları eğer Türkçe yayınlansaydı, adamın konuşma yeteneği sayesinde birçok insan hristiyanlığa geçebilirdi, öyle böyle bi anlatma yeteneği değil yani. Hiç ara vermeden, cümle aralarında hiç takılmadan, ıııı,eeeee,uuuuu demeden bir çırpıda 3 saat falan konuşma becerisine sahip. Amaaaaa bu adam bana göre dini kullanan bi dolandırıcı.
     Bu akıl küpü olan Joel, vaazlarını otuz bin kişilik bi stadyumda veriyor. O stadyum her hafta doluyor. Asıl haber şimdi, stadyumun VIP koltuklarının satışı, 2000 - 3000 dolar arasında değişiyor.

    Joel Osteen' a göre sorunlarla karşılaştığınızda ümidinizi yitirmezseniz, Tanrı' nın yanınızda olduğuna inanırsanız, sabrederseniz ve dualarınızda ki isteklerinizi olmuş kabul ederek bunun için teşekkür eder ve şükran duyarsanız problemleriniz çözülür. Ama bu kuantum teorisinde de olan bişey zaten, yani yeni bişey keşfedilmedi. Birçok mucizevi olay da Joel' in ikna yeteneği sayesinde gerçekleşmiş. Bana göre adam kuantum olayını yemiş, yutmuş; sonra da ben dini ( çünkü din insanların en zayıf noktası ) ve papazlığımı kullanarak, bu olayı farklı bi boyuta getirebilirim demiş. O enteresan anlatma yeteneği ve ikna gücüyle insanların kendisini Tanrıyla aralarında ki bağ olarak görmelerini sağlamış. Sonra gelsin kitaplar, vaaz cdleri, tv programları, satılan stadyum koltukları. Amerikalılar bu adamı o kadar ciddiye alıyorlar ki, seçim öncesinde Hillary Clinton yanından ayırmamış Joel' i.

   Eğer tv de bi gün, bi vaazına denk gelirseniz, eminim çok etkileniceksiniz ama bu adamın dini kullanan bir dolandırıcı olduğunu unutmayın. 

1 yorum: