12 Nisan 2012 Perşembe

Muhteşem Lynchburg Tarifi


     Size harika bir kokteyl tarifi veriyorum bu gün, içimi inanılmaz rahat. Bu tarifi daha önce verecektim size ama araya başka konular girdi, neyse Perşembe de iyi bir gün, yarın malzemeleri alır, hafta sonuna yaparsınız. Geçen hafta sonu arkadaşlarımla Asmalıdaydım. Uzun zamandır Kem sağ olsun, “gel Lynchburg iç bayılıcaksın” diye diye başımın etini yedi. Bir de sürekli kendi aralarında konuşuyorlar Lynnchburg aşagı Lynchburg yukarı. E bir merak oldu tabi bende, çok merak etsem de tavrımı bozmadım ama “e bir içelim bari, hadi gelim” diyerek serinkanlı tavrımı korudum. İçince gerçekten inanılmaz sevdim. Üşenmedim tarifi sizin için aldım.
Malzemeler :
4 cl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey ( Bildiğiniz Jack işte )
2 cl Triple Sec  ( Berrak renkli, portakal aromalı bir likör çeşidi, istediğiniz marka olur )  
 2 cl Sweet & Sour Mix ( Bu da kokteyller için kullanılan tatlı & ekşi karışım, tarifi: bir bardak suya bir kahve fincanlık yer bırakarak içine şeker atın, eritip karıştırın. Bir kahve fincanı da limon suyu ekleyin, atın dolaba bekletin. Kokteylinizi hazırlarken kullanırsınız. )
    Şimdi, öncelikle bu ölçüler normal bir su bardağından birazcık daha büyük, resimde ki gibi bir bardak için, evdeki bardaklardan gözünüze öyle görüneni ayarlarsınız artık ya da ölçüleri 1 cl arttırıp bira bardağında yapın.
Yapımı :
Bardağı buz ile dolduruyorsunuz. Bütün malzemeleri ekliyorsunuz. Gazoz ile tamamlayın. Tamamladınız mı, şimdi de bir kaşıkla hafif bir karıştırın, üstünü de bir iki tane limon dilimiyle süslersiniz, tamamdır. İşte size dünyanın en hafif içimli viski kokteyli. Afiyet olsun J  

PS: Lynchburg, Jask Daniel's ın fabrikasının olduğu kasabanın adıymış. Bu kısa bilgiyi de vermeden yapamadım.

2 yorum: