16 Mayıs 2012 Çarşamba

Aşk Yemini (The Vow)


2012’de gösterime giren, başrollerde Rachel Mc Adams ve Channing Tatum’un oynadığı romantik film.

Peige ve Leo yeni evlenmişler ve birbirlerine aşıklar ama bir trafik kazası geçirirler ve Peige’e 5 yıllık komanın yolları görünür. Uyandığında ise ciddi bir hafıza kaybı yaşar. Bu hafıza kaybında ailesini, eski arkadaşlarını hatırlar ama kocasını, üniversiteyi bırakışını, yeni hayatını hatırlayamaz. Leo’da ne yapsın garibim hatırlatmak için uğraşır durur.

Filmde ki ilgi çekici detaylardan birisi, Peige’in hafıza kaybıyla, zaman içerisinde ailesinde ki muhafazakar burjuva değerlerinden uzaklaştığını, hukuk fakültesini bıraktığını, heykeltıraşa merak sardığını, eski nişanlısını terk ettiğini unutarak eski yaşamına dönmesi.

Hafıza kaybı nedense bana bir an eski yeşilçam filmlerini anımsattı. Bunun dışında film daha çok Leo’nun dramı tadında gelişiyor,  Leo’nun o saçlar hiç olmamış, söylemeden geçemedim.

Filmin sonunda gerçek bir olaydan esinlenildiğini görmem beni baya bir şaşırttı.Klişelerden hoşlanmıyorsanız tavsiye etmeyeceğim, hafif bir film izleyelim, kahvemiz çikolatamız da yanında olsun diyorsanız tavsiye edeceğim romantik bir film.

PS: Filmin orijinal adı “The Vow”. The vow genel anlamda, yabancıların evlilik yeminine verilen isim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder