21 Mayıs 2012 Pazartesi

Facebook Sevgililieri


   Herkesin facebook arkadaş listesinde bunlardan vardır. Facebook onlardan ve aşklarından ibaretmiş, orada dünya bunlar için dönüyormuş gibi davranırlar. İsimleri, atıyorum, Ali’yle Ayşe olsun. Aliyle Ayşe birbirlerinin paylaşımlarını beğenmek için yaşarlar. Ali bir resim paylaşır mesela, resmi gördüğünüz anda 1 beğeni de görürsünüz ki o beğeni şüphesiz Ayşedendir. Ayşe bir parça paylaşır, daha bismillah demeden Ali onu sizden önce görüp beğenmiştir. İlişki durumlarının ne olduğunu söylememe bile gerek yok, ilişkilerinin başladığı dakika durumlarını değiştirdiler zaten. Profilleri “aşkım seni çok seviyorum” temalıdır. Bazıları Mustafa Ceceli parçalarıyla bu profili güçlendirir.

   Sadece bu kadarla kalsa iyi, bu ergen zihniyetler her dakika beraber yedikleri, içtikleri, gezdikleri bütün fotoları gözünüze soktukları gibi, instagram ı keşfettiklerinden beri ellerinin, kalpli cappuchinoların, bulutların, dövmelerinin, iki kuşun, börtünün, böceğin ve daha aklıma gelmeyen zibilyon tane saçma sapan şeyin fotosunu da çekerek birbirlerine anlam yüklediler.

   Daha bitmedi, beterin beteri şimdi geliyor. Asıl kopma noktası fotolarına karşılıklı yaptıkları yorumlar, ki beni benden alan bölüm burasıdır. Mesela Ayşe öğle yemeğinde pide yedi. Fotosunu çekti, paylaştı. Anında beğeni geldi zaten Ali’den, onu geçiyorum. Hemen altında yorum Ali’den “benim için de ye”, Ayşe vakit kaybeder mi, kaybetmez anında Ali’nin yorumunu beğenip, altına yorumunu yaptı “yemez miyim”, sonra Ali “ benim ki karışık olsun”, Ayşe “söyledim aşkım geliyooo” gibi. Kazara siz en başa “ooo afiyet olsun” gibi bir şey yazdıysanız, yandınız. Anında notification da “ayşe bir yorum yaptı, üzerine ali yorum yaptı, ayşe ali’nin yorumunu beğendi, ayşe tekrar yorum yaptı” ları gördüğünüzle kalmaz, içinizde oluşan vıcık vıcık bir duyguyla birlikte, paylaşımda ki dışlanan üçüncü kişi olarak kalakalırsınız.

   Ben en sonunda, bunların çekim gücüyle bir araya geldiklerini düşündüm. Birisi bir gün “sevgilim olsa da facebook ta dünya aleme duyursam” derken, diğeri de “bir sevgilim olsa da face’de fotolarımı paylaşsam eski sevgilimi çatlatsam” diyordu. Kader bu ikisini bir araya getirdi. Bu kafa neyin kafasıysa, güle güle kullansınlar. Ne diyelim.

2 yorum:

  1. Neden bu aşk ikigeni arasında sizin sinirleriniz arttı ? Ne var yani. Yeni nesil aşkını böyle yaşıyor diye onları yadırgamaya mı hakkımız var ? Ya da bizim gibi yaşamıyorlar diye ? Bizde ergenken telefonda mesajlaşıp konuşurken büyüklerimiz kızardı bize. " Ne o öyle tık tık tık" diye ?
    Bence yadırgadığınız taraf onların aşkı yaşama biçimi değil ? Bunu söyleyen iç sesiniz olayım size hadi.
    ve yine bırakında Ali sevsin Ayşe'nin yediği pideyi. Sosyal ortama fotograf yüklemek için bırakında gezip gezip çekilsinler fotograflarını. Aşk zaten saçmalamaktır. Bırakında saçmalasınlar adam gibi ikisi.

    YanıtlaSil
  2. diyorsun ya fotograf koydugu gıbı alı begenıyor ıster begenmesın ayse onun canına okur cocukda ne yapsın gorur gormez begenıyor :)

    YanıtlaSil