24 Mayıs 2012 Perşembe

Yunan'ın Deve İnadı


Yunanistan  vizeyi kaldırdı yazısını gördüğümde, bir an Yunanistan'a vize kalktı sandım, sonra sadece adalaraymış dedim, sonra sadece Doğu Ege adalarıymış dedim.

Yani bu Yunan battı, çöktü, dibin dibine vurdu. Yine de adamlar inatlarından vazgeçmiyorlar. Düşmanlıkları bitemedi. Hayır üç kuruşa muhtaçsın, koskoca ülkesin batıyorsun, “adalarını sat” diyip dalga geçiyor seninle Almanya, sen hala neyin peşindesin. Komşu ülkene iki adada vizeyi kaldırıyorsun, o adalara da gitmeseniz olur. Kayıp değil.

Aklı mı yetmiyor diye düşünmeden edemiyorum. Halbuki kaldırsa vizeleri, “Yunanistan’a gittik, balık yedik geldik hahahaaayy” diyerek, ger ger gerinecek onlarca insan tanıyorum ben. Deli gibi reklamınız da olurdu, facebook da herkes cheek in lerde “at Greece” yapardı. Bilmiyorsunuz işi. Bir düşünün, kaç yurdum delikanlısı ne hayallerle oralara gelecekti. Yunan kızları için kaç yüz tane tabak kıracaklardı. Ortam yabancı olduğu için kavga çıkarmaları da söz konusu değildi. Orada çevre edinirlerdi, bütün Türklerle kanka olur, burada “benim arkadaş var mykonos’da barman” gibi cümlelerle de bütün kış reklamınızı yapmaya devam ederlerdi. Tek bir kötü tarafı olurdu bu işin, müzelerinizin duvarlarında, şampiyon FB, aslan cim bom, en büyük BJK yazılarını görmeniz, yaz sonunda biraz canınızı sıkabilirdi. Bunun dışında çok da iyi gelir elde ederdiniz,bi rahat nefes alırdınız. Kazandığı üç kuruşu “Yunanistan’a gittim” demek için oralarda yiyecek çok insan var burda.

Batmana şaşırmıyorum Yunanistan. Anladık burnun yere düşse eğilip almayacaksın da, bu ülkeden sana çok ekmek var. Aklını başına topla.

1 yorum:

  1. yunanistanı euro bölgesinden atmazlarsa avrupa batacak ve bizi almadıkları için teşekkür edecez :) yoksa onlarla beraber bızde batacagız avrupadakı bu krız olayı sadece yunanistanda degıl italya ispanya ve prtekizde de mevcut ama osmanlıdan beri yardımlarla ayakta duran sürekli siesta yapan çalısmayı sevmeyen yunanlıların seninde dedıgın gıbı adaların tamamını bizlere acmaması inanılmaz olay ıkı ada acacaksın madem mykonos ve santoriniyi ac ekonomık krızden kurtulur ama batmayı tercih ediyorlar madem batsınlarr

    YanıtlaSil