21 Haziran 2012 Perşembe

Erkekler Ne Söyler, Kadınlar Ne Anlar


Film klişelerle dolu olsa da, bazı sahneleriyle “Love Actually” i anımsatsa da, bizim film arşivimizde olan ve ara ara “hadi erkekler ne söyler, kadınlar ne anlar’ı izleyelim diyerek tozlu raflarından çıkararak izlediğimiz bir film. Hak eder mi böyle bir muameleyi ? kesinlikle hak etmez. Ama bazen zaman geçsin, eğlenceli bir şeyler izleyelim dediğimizde de, seçtiğimiz filmler arasından ilk sıralardadır.

Şimdi, bunca zaman geçti, film 2009 da vizyona girdi. Ben bu filmi neden yazıyorum dimi ? haklısınız. Dün akşam aynı buradaki gibi bir olay yaşadık. Konuşmalarımızın filmle pişti olduğunu fark edince yazmaya karar verdim.

Dün akşam üç beş kız bir yerde oturup, bir kadeh bir şeyler içelim, hem laflarız dedik. Buluşduk Nişantaşında. Birinci kadehten sonra, ikinci kadehlerin başlarıydı daha, birden konu erkekler oldu ve birimizi birinin neden aramadığıyla ilgili düşünceler geliştirmeye başladık. Erkekler neden aramaz, dünya henüz bunun cevabını bulamadı. Bizim bulduğumuz sebepler ise şu şekildeydi:

-          Belki geçmişini temizlemeye ihtiyacı vardır.

-          O, bence öyle sık arayacak bir tip değil, yani tarzı bu aslında, çok aramıyor

-          Belki yoğunluktan ölüyordur

-          Belki ıssız bir adadadır ve telefonu çekmiyordur

-          Belki ilişkinizi tartıyordur

-          Telefonu kaybolmuştur

-          Düşünmeye ihtiyacı vardır

-          Belki hasta

-          Korkuyordur …

Ve böyle bahaneleri sıralarken, birimiz dedi ki “ bir dakika ya şu anda yaşadığımız olay tam olarak erkekler ne söyler, kadınlar ne anlar olayı”  işte o anda, kocaman bir taş hepimizin kafasına düştü. Filmin ana fikri şuydu ARAMAK İSTESEYDİ ARARDI. Anında bir aydınlanma yaşadık. “Evet ya, aramak isteseydi arardı, istemiyor.” diyerek konuyu acı da olsa, net bir şekilde noktaladık.

Peki ben bunu neden anlattım, erkekler hep böyle filmlerle dalga geçerler ama kızlar arasında bu filmler gizli ve şifreli bir konuşma dili gibi. Yani bir anda hepimiz neden bahsettiğimizi anladık, filmden bazı kareler gözümüzün önüne geldi. Beynimizin bir yerlerinde ana fikir kodlanmış, yeri geldi açığa çıktı. İlişkiler hakkında yazmıyorum ama bu olayı filmle bağlayıca, yazma isteği hissettim. Hemcinslerime sesleniyorum, konu oldukça basit ve net. İki kelime : istese yapardı. 

2 yorum:

  1. “Love Actually”İzlediğim güzel bir filmlerden bir tanesidir.Erkekler mükemmel "La Fontaine'den masalları,kadınlar ise iyi ninni söyler.

    YanıtlaSil