18 Haziran 2012 Pazartesi

İlhan Şeşen 41 Yıl, 41 Şarkı, 41 Hikaye Konseri


İlhan Şeşen her zaman bana kendimi iyi hissettiren bir sanatçıdır. Bahar esintilerinin olduğu bir akşamda, cam açık, tatlı tatlı size dokunan esintiyle birlikte dinlenecek parçaların sahibidir benim için.

İlhan Şeşen’in  41 Yıl, 41 Şarkı, 41 Hikaye isimli bir çok sanatçının katıldığı, Cemil Topuzlu’da olan konserini duyar duymaz “ben de muhakkak gitmeliyim” dedim. İyi ki de öyle demişim. Bir çok sanatçının İlhan Şeşen parçalarını söylediği, e tabi ki İlhan Şeşen’in de söylediği muazzam bir geceydi. Çok keyif aldım.

Ayşegül Aldinç, Kenan Doğulu, Burçin Büke, Kürşat Başar, Yonca Lodi, Nükhet Duru, Erdal Çelik, Endi & Poll, Feridun Düzağaç, Gündoğarken, katılan isimlerden bazılarıydı. Samimiyetle söyleyebilirim ki Ayşegül Aldinç hala taş. Bir kadın hiç mi yaşlanmaz. Bu kadın yaşlanmıyor. Kenan Doğulu harika sahne performansıyla bir anda herkesi coşturdu. Burçin Büke zaten muhteşemdi, bir şey söylemeye gerek yok. Nükhet Duru her zaman ki gibiydi ve yeni bir albümün haberini verdi. Endi & Poll ü her zaman sevimli bulmuştum yine  aynıydı.Gündoğarken sahnedeyken arkada eski kliplerini gösterdiler, o anı gerçekten görmenizi isterdim. Hep birlikte klibe bakarak (Gündoğarken ve İlhan Şeşen de dahil) güldük. O kliple anladım ki klip sektöründe çok gelişmişiz. Halit Kıvanç dinlemeye gelenlerdendi. Bir ara sahneye çıkarak, tebrik konuşması yaptı. Gerçek bir beyefendi. İzzet Öz sunucuydu. İlhan Şeşen le konser boyunca birbirlerine takılmaları aralarında ki dostluğun da çok kuvvetli olduğunu hissettirdi.

Ve İlhan Şeşen muhteşemdi. Rahatlığıyla, esprileriyle, kendisinden emin duruşuyla ve samimiyetiyle herkesi keyiflendirdi. Gecenin bana göre en önemli olaylarından birisi İlhan Şeşen’in oğlu Fuat Şeşen’in de o gece bir şarkıyla sahne almasıydı. “Aziz İstanbul” Fuat’ın kendi parçası. Samimiyetle söylüyorum, bu çocuğu takip edin. Parçası da oldukça iyiydi, seside. Babasının tarzında bir parçayla sahnede olması beni ayrıca sevindirdi. İlhan Şeşen’in arkasından oğlu Fuat geliyor diyebilirim. ( aşağıda yeşil pantalonlu çocuğun olduğu foto Fuat Şeşen )

Bir diğer güzel olay da İlhan Şeşen’in doğum gününün o geceye denk gelmesiydi. Hayatında geçirdiği en güzel doğum günü budur herhalde. Konserin sonunda oğlu ve diğer sanatçılar sahneye gelen pastayla doğum gününü kutladılar. E biz de kutladık tabi. Seyirciler hep birlikte “iyi ki doğdun İlhan” demeye başladı.

Çok keyif aldığım, ruhumu dinlendiren çok güzel birkonserdi. Nice 41 yıllara

SP: Bu arada kulise de sızdım (aşagıya bak ). Fırsat bu fırsat diyerek hemen bir fotoğraf da çektirdim haliyle. Çok yakında blogda bu konuyla ilgili başka bir yazı daha okuyabilirsiniiiiiizzzz J




1 yorum: