14 Haziran 2012 Perşembe

İstanbul Shopping Fest


İstanbul Shopping Fest birkaç gün önce başladı. Haziran ın sonuna kadar da sürecek. E tabi her konu da olduğu gibi, bu konuda da herkesin ( ben de dahil ) söyleyeceği şeyler var.

Bir açıdan olaya bakıyorum. Güzel bir şey. Neden dersen; İstanbul’un sadece bir eğlence şehri veya tarihi bir şehir değil aynı zamanda alış veriş şehri olarak yansıtılması gayet güzel. O kadar turist geliyor, elbet festival varmış diyerek üç beş bir şeyler alırlar.

Bir diğer açıdan olaya bakıyorum. Sevgililer günü, anneler günü, zart günü zurt günü derken zaten bir çok konuda alış verişe zorlanmamız yetmiyormuş gibi bir de festivaller çıktı başımıza. Alsan bir türlü, almasan bir türlü diyebilirsiniz. Kapitalizmin oyunu bunlar diyebilirsiniz. Bir gün önce 100 lira olan tshirtü festival kapsamında % 50 indirdik diyerek 99 lira etiket koyuyorlar üstüne diyebilirsiniz. Çok da haklısınız ama alma kardeşim. Aklın var, fikrin var. Gerçek değerlerini biliyorsun madem, festival de etiket fiyatlarının da değişmediğini söylüyorsun, alma o zaman. Neden kendini yoruyorsun. % 70 sezon sonunu bekle.

Hayır ben herkesin muhalefet olması gereken durumlarda susup, güzel bir şeyler yapıldığında çen çen konuşmasına sinir oluyorum. Bir düşün şimdi, en basit şekilde anlatıyorum. Sen turist olarak bir ülkeye gitsen, orada da böyle bir şey olduğunu duysan, illa gider bir çöp alırdın. Sadece fotoğraf çekip gelmezsin. Bu olayı da böyle düşün. Kapitalizm madem, sen bu oyuna gelme. Konserler düzenlendi bak bissürü festival var diye, git oralarda eğlen, AVM’ler, dükkanlar daha geç kapanıyor festivalde, git doya doya gez, kalabalıkta için açılsın, ışıl ışıl oldu yollar. Bırak İstanbul aynı zamanda alış veriş şehri olsun. Gelen turist para harcasın da gitsin. Senin aklın var, sen bir şey alma, çevrene de aldırma ama karşı da çıkma. Bunlara karşı çıktığın kadar yabancı sermayeye karşı çıksaydın, şimdi daha farklı durumda olurdun. Hala konuşuyorsun. Hadi şimdi git Starbucks da kahveni iç.

3 yorum:

  1. turkıyede gıyım dıger ulkelere oranla zaten çok ucuz zaten sadece bu festıval ıcın gelen arablar var ne varsa alıp gıdıyorlar onlardan kalırsa bızde bırseyler alırız :)

    ben sahsen yenı bır pantolon almak ıstıyordum bu zamanı bekledım bı bakacam fıyatlara belkı kafama uygun bırsey olursa faydalanmak ıstıyorum :) gece alısverıslerınde extra ındırım var mı bu konuda bılgın varsa ve benı aydınlatırsan cok memnun olurum :)

    YanıtlaSil
  2. yok sanırım, hiç rastlamadım öyle bir şeye :(

    YanıtlaSil
  3. hay allah :( ben festıval gece 2 ye kadar acık olunca ozel bır ındırım gıbı bırsey olmasını beklıyordum yoksa aynı tas aynı hamamsa ne anladım cafcaflı bı ıkı haftaya ısım vermeyı

    YanıtlaSil