27 Haziran 2012 Çarşamba

Pek Bir Surfçüyüm

 
İki gündür blogda bir şey yazamıyorum, ama bir dinle neden yazamıyorum. Datçadayım. Bizimkiler yaz olunca burada biz de ara ara gelip gidiyoruz. Fakat bu yaz Datça benim için pek bir anlamlı.
Her şey dün aniden oldu. Birden o surf kursunun ilanını gördüm. Anında beynimde yanan bir ışık tabi ki. Bu surf kursu, Datça sakinliğini eğlenceye nasıl çevirebilirim’ e verilmiş bir cevap, kumsalda miskin miskin güneşlenerek geçen saatlerimin kurtarıcısı olabilir miydi?
Oldu. Gittim konuştum. 5 günlük ders veriyorlarmış. Hemen ok leştik. Dersim 11 deydi. Ben sabah 10 da kalktım. Bir telaş bende, surf kursuma geç kalacam diye. Sanki derse almicaklar beni. Haldır huldur kahvaltı yapdıktan sonra elime plaj çantamı kapdığım gibi gittim kursa.
Tolga başladı bana anlatmaya, “rüzgar şuradan geliyorsa sen yelkeni şuraya çevireceksin, board un üstünde şöyle dengede duracaksın, yelkeni böyle tutacaksın, şöyle yapacaksın, böyle yapacaksın, anladın mı” anladım diyorum Tolga ya, oysa anlar gibiyim.
Başladım ben debelene debelene board un üstüne çıkmaya, çıkıyorum ayakta durmak bir dert, pat düşüyorum. Düşerken de öyle nizamlı kibar bir düşüş değil, ayağın biri bard da diğeri suda eller kollar başka başka yerlerde bir düşüş. Yani “hem böyle rezil ol, hem de üstüne para ver” gibi bir durum yaşıyorsunuz. Bilmen kaç bininci düşüşümden sonra board da dengede durup yelkeni tutmayı başardım. Yan yan da güneşlendiği yerden bana bakıp gülenlere bakıyorum. Gördünüz mü ilk derste bunu başarmak zordur, azmettim mi yaparım msjı vermek derdim.
Sonra ben öyle artist artist elimde yelkenim ayaklarımın altında board um başardım edalarıyla gezerken, tam karizmayı toparladım bunlar bir de beni yarın görsünler diye içimden geçirip, kıyıya yakın yerlerde küçük çocuk misali elimde yelkenim oynarken, küçücük boarduyla taaa uzaklardan suyun üstünde kayar gibi Elif geldi. Kız daha 10 yaşında falan, ama nasıl iyi dengede duruyor. “Ben nasıl yani yaa” derken tekrar dengemi kaybettim ve hooop yeniden suyun içindeyim. 
Elif’in geçen yazdan beri düzenli surf yaptığını öğrendim sonra. Küçücük çocuğu nasıl kıskandım anlatamam. Ama azimliyim. Öğrenmenin yaşı yok. Bugün Datça sahillerinde surf yapıyorum, bir bakmışsın yarın elimde board um Florida Beach lerindeyim. Gizli bir yeteneğim var, hissediyorum :)   

2 yorum:

  1. selam,ders aldigin hocayla nasil iletisim kurdun? ben de datcadayim ve bir surf hocasi ariyorum. tesekkurler-Eylem

    YanıtlaSil
  2. Sevgi yolu var sahilde, o yol üzerinde surf derslerinin verildiği yeri görürsün. bana ders veren hocanın adı Musaydı :)

    YanıtlaSil