14 Ağustos 2012 Salı

Game of Thrones da Neler Olmuş Bitmiş


İkinci sezonu da, tıpkı birincisi gibi hunharca durmadan yemeden içmeden kesilerek izlemeye başladık ve mutlu sona iki günde ulaşarak ikinci sezonu bitirdik. Ardından içimizde derin, apansız, yeri taaa nisan 2013 de dolacak bir boşluk oluştu ama konumuz bu değil.

İkinci sezon, birinci sezona göre daha durağan geçiyor fakat sonlara doğru bayaa toparlıyorlar. Birinci sezonda Ned Stark ın ölümü hepimizi pek bir sarsmıştı, ikinci sezona intikamı alınır umuduyla başladım ama olaylar öyle hemen gelişmiyor. O çemçük ağızlı Joffrey ikinci sezonda da aynı pisliğine devam ediyor ( pisliğinde boğulur inşallah ) evlat olsa sevilmicek. Tyrian Lannister cüce falan ama ondaki zeka, alaycı tavır kimsede yok. Ülkecek gururumuz olan cücenin sevgilisi rolündeki Sibel Kekilli bu sezonda diziye bayaa bayaa girmiş. Üçüncü sezona da yerini sağlamlaştırmış. Afferin. Kraliçe Cersei Lannister bu sezonda da ensestte sınır tanımadığını gösteriyor. Jamie ise bütün sezon Cersei ye aşığım havalarında ama geçsin yani bunları. Dragoyu ikinci sezonda bir kez daha görüyoruz, gördüğüm an bittiğim an oldu. O Dragoya nasıl kıydılar yaa ilk sezonda, insafsızlar. Khalessi ve ejderhalarının gücü ise sonlarda ortaya çıkıyor. O zamana kadar Khalessi ne kadar abukluk varsa yapıyor ama sonlara doğru aklına başına topluyor. Catelyn Stark dizinin en güçlü kadınlarından biri ama sezon boyunca o Robb u  “sen kralsın” diyerek gazlaya gazlaya bi hal oldu ama o da napsın, elinde bi Robb kaldı. Sansa Stark ise Joffrey den nefret ediyor fakat ölüm korkusundan “kralım kralım” diyerek geziyor. Korkusundan kızcağız bir kere bile Arya yı soramadı. Arya ise tam çocuğum olursa bunun gibi olsun diyeceğim türden. Kıvrak zekasıyla girmediği delik, tanışmadığı insan kalmadı, üçüncü sezonda Aryayla ilgili acayip şeyler olacak. Jon Snow dan da bahsedicem ama ya çok uzun bahsedicem ya çok kısa. Karar verdim çok kısa bahsedicem. Her zamanki gibi birey olamadı ikinci sezonda da. Çocukta bir eziklik, bir vur sırtına lokmasını alcılık. Atamadı onu üstünden. Ama üçüncü sezonda onda da kıvılcımlar olacak umutluyum.

Offf hiç biri değilde, iki ay yayınlanıp, 10 ay tatil yapan dizi mi olur yaa, bu ne vurdumduymazlık, bu ne adam sendecilik, nasıl beklicez şimdi nisanı.

3 yorum:

  1. çemçük ağızlı kısmı çok başarılı olmuş :D

    YanıtlaSil
  2. ama öyle, yapacak bir şey yok :))

    YanıtlaSil
  3. Yine 2 ay yayinladigina dua et (: 2 ay tat veriyor sıkmadan bitiriyor :) bekledki 10 ay gecsin simdi :)

    YanıtlaSil