23 Eylül 2012 Pazar

Binlerce Roman Biraraya Gelirse


Yaklaşık 4000 – 5000 arası Roman düşün. Hepsinin aynı salonda bir arada olduğunu düşün. Sahne de de yine Roman sanatçıların olduğunu, konser verdiğini düşün. Hayal etmesi bile komik. İşte aynen böyle bir ortamdaydım geçen akşam.

Beyoğlu Belediyesi, Romanlara böyle bir etkinlik düzenlemiş. Allaaah , kendileri çaldılar, kendileri oynadılar bütün gece. Bir cümbüşlüydü, bir cümbüşlüydü.

Biz Bih’le Tu’nun davetlisiydik. “elimde davetiye var yaa, gelin hadi gelin, valla bak çok eğleniriz” deyince, “gidelim bakalım, bundan da eksik kalmayalım, bir yerimiz şişmesin” dedik. Kapının biraz ilerisinde hem Tu’nun gelmesini bekliyoruz, hem de gözlem yapıyoruz. Biz gözlemlerken bir başladılar mı orada kavgaya. Biri sıraya kaynak olmaya çalışmış. Öndeki arkaya doğru bağırıyor “ a be zıra vaar zıra, görmezmisin, Allah cezacıını versin” arkadan hemen cevap “ yimedik zıranı bea, alasın başına çalasın o zırayı”. Biz önce bi şaşırıp, ardından kahkahalara gülmeye başlamıştık ki, hemen kahkahamızın dozunu ayarladık. Yusuf Yusuf bir durum da oldu hani.

Sonra Tu geldi. sıraya girmeden (çok şükür) girdik içeriye. Önlerde bir yerdeyiz. Sahneye Roman sanatçıların biri geliyor, biri gidiyor. Ya bu ülkede kaşık virtüözü varmış, hatta dünyada tekmiş. Roman kendisi. O gece izledim. Kaşıkla ne hareketler, ne şekiller. “Aaaah aaah” dedim ve o malum geyiği yaptım. “bu adam Amerika da olsa, değeri bilinirdi” dedim. (e birinin demesi gerekiyordu ). Sonra birileri, birileri, birileri daha çıktı ama asıl Show sahnede değildi, seyircideydi. Arkama ne zaman dönüp baksam, herkes ayakta göbek atıyor. Bu kadar göbek atan insanı her zaman bir arada görmek zor. Karşılıklı oynayanlar, yerim dar diyerek merdivende oynayanlar, tepelerde oynayanlar, aklına ne gelirse hepsi vardı.

İkinci yarı da da Kiboş, assolist olarak sahnedeydi ama bizim gitmemiz gerekti. Gecenin en göz alıcıları tabi ki, allı güllü elbiseler giyen, saçına çiçek takan Roman kızlardı.

Sevindi be şoparlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder