23 Aralık 2012 Pazar

Arife Yılmaz'ın Muhteşem Resim Sergisi

Sevdiğin işi yaparak  yaşamak çoğu zaman ütopya gibi görünüyor fakat ben bunun mümkün olabileceğini henüz 13-14 yaşlarındayken annemin arkadaşı Arife Teyzemden öğrendim.
 Arife Teyze, benim şahsen tanıdığım en iyi, en azimli ressam. İlk yağlı boya tablomu kendi elleriyle yaparak bana hediye eden insan aynı zamanda. O resmi hediye olarak aldığım zamanlarda 17 yaşındaydım. Arife Teyzem tam olarak bana uygun bir tabloyu bana hediye etmişti. 17-18 yaşlarındaki 17.yy larda yaşayan genç bir kızın, elinde şemsiyesiyle, güneşli bir havada uzaklara baktığı bir resim. Benim için anlamı çok büyüktür. Bu kadar ince düşünülerek verilen bir hediyeden sonra, sanatın zerafetle kesinlikle bir ilgisi olduğuna inanmıştım.
Azimle istenen her şeyin mümkün olabileceğini de ondan öğrendim. Çok sık görüştüğümüz için, nasıl çabaladığına yakından tanık oldum. Ne zaman Arife teyzemler'e gitsek, onun bir odada kendisine kurduğu küçük atölyesine girer, bu kadar işi varken, iki çocuğuyla bunları yapmaya nasıl vakit ayırdığını düşünürdüm. Tamamlanmak üzere kenara koyulmuş, tam tamamlanmamış resimlere bakar, nasıl biteceğini hayal ederdim. Çünkü her biri benim için bir masal gibiydi. Hepsinin sonu güzel bitti. Baktıkça insanı mutlu eden hikayelerin olduğu resimler oldular. Ferah, mavi, kırmızı, sarı… renkler mutlulukla yerlerine otururdu Arife teyzemin resimlerinde.
O yıllardan bu yıllara çok zaman geçti. Bu süre içerisinde bir çok kişisel resim sergisi açtı ve sayısısız karma sergiye katıldı. 2005 yılında Denizli’de açtığı “Eve Sanat Galerisi” ile çocuklara ve yetişkinlere yağlı boya ve sulu boya dersi vermeye başladı.


Uzun zamandır ben sergilere gidemiyordum. Genelde Ege Bölgesinde oluyordu ama geçen gün, kar kış kıyamet demeden Arife Teyzemin Cihangir’de ki sergisine gittim. Daha doğrusu serginin açılış kokteyline gittim. İstanbul’da ki ilk kişisel sergisini asla kaçıramazdım. Hiç bir şeyin değişmediğini gördüm. Resimler yine baktığımda bana insan sevgisini ve yaşama sevincini anlattı. Her zamanki gibi, yalın, sade ve anlatmak istediğini tam aktaran resimler.
Birkaç resmi bu yazıyla paylaştım. Uğramak istersin belki diye adresi de veriyorum: 20-30 Aralık 2012 tarihleri arasında.  Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi. Cihangir Cad. İşpark Katlı Otoparkı, no:9. Cihangir / Beyoğlu / İstanbul. Tel: 0212 244 94 99.

5 yorum:

  1. Seçil sende Denizli'li misin yoksa ? Haftasonu biz de gideceğiz inşallah :))

    YanıtlaSil
  2. Bu arada Bloga heryerden link verdim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim :) evet bende Denizliliyim. bizde onumuzde ki ay gitmeyi dusunuyoruz :)

      Sil