6 Aralık 2012 Perşembe

Uygunsuzlar - The Misfits

Uygunsuzlar’a dün akşam TV’de tesadüfen, kanalları gezerken denk geldim ve sana anlatmadan geçmemem gerektiğini düşündüm. Kesinlikle kült filmlerden. Ayrıca western.
1961 yapımı filmin başrollerinde Marily Monroe ve Clark Gable oyunuyor. Senaryo Arthur Miller, yönetmen ise John Huston.
Film boyunca, birbirinden sorunlu bir grup insanı izliyorsun. Waaaw çok super film diyemem ama film oyuncuların, yönetmenin, yazarın o an içinde bulunduğu ruh halini yansıttığı için izlenmeli.
Enteresan olan sinema tarihinin lanetlenmiş filmlerinden biri olması. Marily’nin ve Clark’ın son filmi olması lanetlenmesinin en önemli sebeplerinden biri. Çekimler biter bitmez Clark Gable ölüyor. Üç ay sonrada Marilyn. Filmin çekimleri sırasında Arthur’la Marilyn’in aralarının kötü olması ve Marilyn’in hassas yapısı filme tamamen yansımış. Hatta birinci yarıda farklı, ikinci yarıda farklı bile diyebilirim. Bunun sebebini de araştırmacı kişiliğim sayesinde öğrendim. Marilyn’in bozulan ruh dengesi ve alkol problemi yüzünden John Huston çekimlere devam edememiş ve yarıda bırakarak, Marilyn’i tedavi merkezine göndermiş. bu sebeple, filmde ki oyunculukta bir bölünme var. Hatta Clark’ın ölümünden sonra, eşi bu ölümde Marilyn’in de payı olduğunu ima etmiş. Efsane yönetmen John Huston’ın ise, çekim için Vegas’ı seçtiği ve çekim dışındaki vaktini kumarhanede geçirdiği söylenir. Tabi bu dedikodu da olabilir.

Bu filmle ilgili bir başka olayda, o dönemde, sette resim çekme haklarını magnum’un almış olması. Bence bu büyük bir şey çünkü iki efsanenin de hayatlarında ki en hüzünlü olduğu zamanları resmetmişler. İnt’den biraz araştırdım. Gerçekten güzel resimler.
Dikkatli izlersen ve bunları bilerek izlersen gerçekle filmin nasıl benzediğini, oyuncuların yüzlerinden nasıl okunduğunu göreceksin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder