24 Ocak 2013 Perşembe

Cumartesi Akşamı Evde Oturmanın Dayanılmaz Ağırlığı

Cumartesi akşamı, herkes vay orası senin vay burası benim fellik fellik gezerken, facebook’ta check in yaparken, fotoğraflarını anında instagramda paylaşırken, evde oturan insan olmanın ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdenim.
İşin kötüsü, bu durumun insanı depresyona sokma özelliği var. nasıl olmasın ? twitter da her gün 500 tane tweet atanlar, o gün yok olurlar. Canın sıkılır, Facebook’a bir bakayım dersin online olanların hepsi ya annenin arkadaşıdır yada senden küçük kuzenlerin yada bilmem ne teyzenin çocuklarıdır. Bir allahın kulunu bulamazsın konuşacak. Birilerini arayayım da telefonda laflayalım dersin, aklından en yakın dört arkadaşın geçer ve bingo, asıl depresyon burada başlar. Biri sevgilisiyledir, biri yeni tanıştığı biriyledir, birinin işi vardır, biri şehir dışında cehennemin dibindedir. O an anlarsın ki evde kös kös oturmaktan başka yapacak hiçbir şeyin yok.
İşte o anlarda hemen bir silkelenmek lazım. Çeşitli alternatifler bularak depresyon giriş olan bu geceyi anında avantaja çevirebileceğin önerilerim var:
1-      Uzun zamandır izlemediğin dvd'leri alarak, yanında harika bir şarap açarak battaniyenin altına gömülüp, bir taraftan filmlerini izleyip, bir taraftan şarabını içip harika bir gece geçirebilirsin. İsteğe bağlı bira cips de olabilir.
2-      Cumartesi akşamı çalışmak zorunda olanları, kaynanasına gidenleri, evinde akraba ağırlayanları,askerde olanları düşünüp “beterin beteri var” diyerek haline şükredebilirsin.
3-      Hafta içi işten güçten izleyemediğin dizileri yada basket maçlarını falan izleyebilirsin.
4-      Bir türlü bitiremediğin şu kitabını bitirebilirsin.
5-   Kendine kocaman bir pizza ısmarlayabilir veya nutella kaçamağı yapabilirsin.
6-      Hobin varsa, biraz onunla ilgilenir, neler yapabileceğini düşünürsün, hobin yoksa hobinin ne olduğunu düşünürsün.
7-      Bir iki soul album dinleyerek ruhunu rahatlatabilirsin.
8-      Hiç biri olmadıysa, çık bir tur at, vitrinlere falan bak, en yakın avm de biraz dolanıp  geri gel.
9-      Saat 12’yi geçtikten sonra artık Pazar olduğu için rahatlamaya başlayabilirsin.  
10-      http://secilsecti.blogspot.com/ ‘da ki eski yazıları okuyabilirsin.
Bunlardan herhangi birini yaparken, kendini depresyon moduna sokmadan yaparsan daha çok zevk alırsın. O zaman sıkıcı cumartesi akşamın harika bir cumartesi gecesine dönüşür. Aman zaten İstanbul’un cumartesi akşamları iğrenç. Herkes bilir ki çarşamba ve cuma geceleri candır. Karınca sürüsüyle birlikte, eğlenmeliyim koşullanmasıyla dışarda olmadığın için mutlu ol bence. Ben geçen sene de buna benzer bir yazı yazmıştım. Bu yazı da onun devamı gibi oldu bkz: http://secilsecti.blogspot.com/2012/03/ksn-dsarya-ckmak-isteyip-ckamamann.html. Bu arada, bir tek sen evde değilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder